Sport-bh med amningsfunktion från Boob

Så här väljer du en bra amnings-bh till både vardag och träning

Din byst förändras när du blir mamma, många märker skillnad redan tidigt i graviditeten och det är viktigt att ge bysten det stöd den behöver. Både till vardags och på träningen.
Att brösten blir större redan under graviditeten beror på att mängden östrogen ökar markant som gravid. När mängden östrogen minskar i kroppen igen, efter graviditeten så återgår brösten till ursprunglig storlek.

Mammor som ammar bibehåller en större byst efter graviditeten eftersom brösten då är fyllda med bröstmjölk.

Större byst = tyngre byst

En större byst ökar belastningen på rygg, nacke och axlar och så fort du rör på dig rör sig även brösten och ju större och tyngre de är desto mer support behövs för att förebygga värk i rygg och axlar.

Större, tyngre bröst kan också göra att huden tänjs ut, vilket kan leda till att brösten ändrar form efter graviditet och amning.

Därför är det viktigt att ge bysten ett starkt och stabilt stöd genom att använda en bra amnings-bh som ger rätt support. En sport-bh är optimal i sammanhanget.

En sport-bh hjälper till att hålla brösten på plats och ger bysten det stöd som behövs för en mamma med en aktiv livsstil. Företaget Boob Design har utvecklat en sport-bh i funktionsmaterial – med amningsfunktion.
– Vi har fokuserat på att utveckla en sport-bh med riktigt bra stöd i kombination med skön passform – som man dessutom kan amma i, säger Jenny Kaleinek, produktutvecklare på Boob Design.

Sport-bh till vardags

En sport-bh har en stadigare passform och ger bättre stöd än en vanlig amnings-bh och som mamma kan du använda en sport-bh med amningsfunktion dagligen, även när du inte tränar.
– Som mamma tränar många när det finns tillfälle under dagen, eller på mammaträningspass. Då är det viktigt att ha en skön sport-bh med bra stöd som man lätt kan komma åt att amma i, säger Jenny Kaleinek.

Bebistiden är en ganska kort period, många mammor trappar ju upp träningen successivt i takt med att kroppen återhämtar sig efter förlossningen och blir starkare. Därför har Boob Design utvecklat behån Fast Food Sport BH så att den fungerar även vid tuffare träning.

Sport-bh:n anpassar sig också i storlek under dagen, i takt med att brösten storlek ändras. Det är vanligt att brösten varierar i storlek under en dag beroende på hur välfyllda de är.
– Vi har valt ett tyg som är elastiskt och som följer bystens varierande storlek men är stickat på ett sätt som samtidigt garanterar ett bra stöd, och det ger utrymme för ändrad byststorlek, berättar Jenny Kaleinek.

Vid vardaglig aktivitet och träning rör sig brösten flera centimeter i varje steg. En bra amnings-bh är alltid viktigt, och det är extra viktigt att ge brösten bra stöd vid träning, vilket en bra sport-bh kan erbjuda.

5 bra saker att tänka på för att välja rätt amnings-bh för just dig

Det är mycket att tänka på vid valet av amnings-bh, prova gärna flera olika modeller så att du kan jämföra.

Här är en lista med saker som är bra att tänka på när det är dags att välja amnings-bh:

1. Axelbanden
Smala axelband kan skava och skära in. En sport-bh med breda, vadderade axelband, fördelar trycket på en större yta och avlastar tyngden.

2. Användarvänlighet
Det är ju viktigt att kunna servera bebisen mat snabbt och smidigt, så det är viktigt att det är lätt att komma åt att amma. Kolla spännena, går det snabbt att knäppa upp dem med en hand?

3. Passform och komfort
För att få rätt storlek och bäst stöd, är det viktigt att amnings-bh:n sitter tajt och inte är för stor under bysten, och det ska inte vara någon söm eller bygel eller liknande som trycker på brösten, då är det lätt att få mjölkstockning.

Materialet i amnings-bh:n ska varken skrynkla sig eller se bylsigt ut, då är det inte rätt storlek.

4. Se vad den går för
När du provar, rör på dig, gör saker som du planerar att göra med amnings-bh:n, sträck upp armarna ovanför huvudet och åt olika håll, luta dig framåt och hoppa lite smått eller gå på stället. Då märker du om amnings-bh:n ger ett bra och bekvämt stöd.

5. Materialet
En sport-bh i funktionsmaterial transporterar ut fukt och torkar snabbt, det är mer bekvämt och minskar risken för att bli kall och få mjölkstockning.

Kolla materialet och tyget som amnings-bh:n är tillverkad av, välj ett plagg utan skadliga kemikalier, som du tryggt kan bära närmast huden.

Mer som är bra att tänka på
Det är säkrast att köpa amnings-bh i en butik där du kan prova, eller online om det går bra att skicka tillbaka om den inte passar, bra sak att kolla upp innan beställning.

När du provar, ta med ett helt gäng amnings-bh:ar in i provhytten, i olika storlekar och modeller.

Passa på när bebisen sover eller när du har sällskap av en till vuxen så att du kan prova i lugn och ro.

Lycka till! /Caroline

Information till läsaren: Detta är en sponsrad artikel som jag har skrivit och jag har intervjuat företaget Boob Design som önskar synas på Mammaiform.se som är en nischad sajt för mammor och träning.