Mammaiforms insamling av bärselar och bärsjalar

Din bärsele/bärsjal kan hjälpa ett barn i katastrof

Barn växer och en dag finns inte längre behov för bärsele eller bärsjal. Den dagen finns det troligen ett annat barn och förälder som befinner sig mitt i en katastrof och som är i behov av just en bärsele eller bärsjal.

Mammaiform.se når väldigt många mammor och därför arrangerar Caroline ibland insamling av bärselar och bärsjalar till barn och föräldrar i en katastrofsituation.

Från en förälder till en annan

Idén väcktes mycket spontant ett par dagar efter medierapporteringen om lille Aylan 3 år som spolats i land och drunknat i samband med flykten från ett land i krig.

Jag kände att jag vill göra något mer konkret än att ”bara” skänka pengar för en gång skull. Jag ville agera men jag visste till en början inte hur.

Tanken ”VAD kan JAG göra för att göra någon form av skillnad” gick på repeat i mitt huvud och jag gick igenom listan med saker som just jag kan – om och om igen – att ”gräva där man står” är ju ofta en fungerande metod.

Plötsligt kom jag att tänka på alla dessa gånger jag tittar på nyheterna och ser barn och föräldrar i en katastrof och tänker ”å, om de ändå skulle haft en bärsele i alla fall”.

En stund senare startades min första insamling och mitt första välgörenhetsprojekt någonsin som gick ut på annat än att skänka pengar (det är absolut inget fel på att skänka pengar, det är givetvis jättebra).

Insamlingen av bärselar och bärsjalar till flyktingarna i Lesbos

Många ville vara med och tillsammans fick vi ihop 143 bärselar och 30 bärsjalar och 1 bärabarnryggsäck som jag sedan överlämnade till en person i organisationen Vi gör vad vi kan och som i sin tur personligen skulle flyga ned och överlämna dem till flyktingarna i Lesbos.

Leveransen beräknas komma fram 17 september och jag hoppas på bilder för att kunna fortsätta att berätta historien om bärselarna och bärsjalarna. Uppdatering följer…

Nästa insamling av bärselar och bärsjalar

Ska du eller din hjälporganisation resa till ett katastrofområde och behöver hjälp att samla in bärselar och bärsjalar? Kontakta mig.Bärsele i insamlingen

Fotograf: Jenny Thörnberg