Steg 11 – Mållinjen!

DU har nått dina träningsmål

Det här är mållinjen. Nu har DU genomfört din mammaträningsutmaning! Nu är du starkare och har en ökad kroppskontroll och bättre hållning jämfört med innan du började träna mammaträning. Klappa dig själv på axeln – och din personliga-tränare-bebis som kanske hållit dig sällskap – bra gjort!

Du har tränat dig till en starkare och fastare och bättre form. DU och ingen annan har gjort jobbet!

Träna vidare och fortsätt att utveckla din träning. Träna träningsprogrammen som du tycker känns bra. Variera kombinationer och kombinera med barnvagnspromenader.

Tips för framtida träningsupplägg

När du känner dig redo för hopp, skutt och löpning – börja smart. Lägg in kortare inslag av löpning på promenaderna.

Smyg igång hoppövningarna genom att först göra dem som om du skulle hoppa fast komma upp på tårna istället för att hoppa, lägg sedan in några mindre hopp på ett fåtal av repetitionerna och utöka successivt för varje träningspass.

Spara tid med tidseffektiv träning

Fortsätt träna träningsprogrammen här på mammaträningssajten Mammaiform.se eller i appen Mamma i form och kombinera med annan träning som du tycker om.

Info om PT-online med Caroline

Du behöver inte träna så långa träningspass, men försök att få in någon styrkeövning om dagen. Gör plankan en stund spontant när du liks är på golvet till exempel, stå 10-20 sekunder, det räcker för att förbättra din kroppsmedvetenhet och för att räknas som smygträning i vardagen.

När du ändå är ute och går med vagnen – tänk extra på magstödet – det kommer göra stor skillnad på några veckor.

Tidseffektiv träning med genomtänkta träningsprogram är en väldigt bra strategi och att träna kortare, oftare hellre än färre träningspass mer sällan.

Fler träningsprogram och övningar att träna

På min träningssajt carolinenilsson.se hittar du mer avancerade träningsprogram och där finns en övningsbank med över 100 filmade roliga träningsövningar för hela kroppen, magövningar, ryggövningar, armträning, axelträning och övningar för ben och bak.

Träna med mig?

Jag gör också personliga träningsprogram via personligträningonline.se – med alternativ för den som vill träna hemma, på gym eller utomhus.

I App Store finns också mina träningsappar:

Och tack!

Sist men inte minst, stort tack för att du tränat mammaträning med mig, bra gjort att ta dig igenom alla stegen!

Om du gillar mammaträningen här på Mammaiform skulle jag bli jätteglad om du vill skriva några ord och berätta kort om din formresa på sidan INSPIRATION och på så vis inspirera andra mammor.

Mejla mig gärna och berätta också. Har övningarna, träningsprogrammen och steg-för-steg-programmen hjälpt dig att komma i form? Berätta, jag ser fram mot att höra om just din formresa. /Caroline

Mammaiforms steg-för-steg-program: Introduktionen, steg 1, steg 2, steg 3, steg 4, steg 5, steg 6, steg 7, steg 8, steg 9, steg 10, steg 11