Om

För mamman som vill vara i form

Mammaiform.se är en träningssajt med mammaträning för mammor som vill komma i form efter graviditet och förlossning. Övningar och träningsprogram som du kan träna hemma tillsammans med din bebis.

I App Store hittar du appen Mamma i form – mammaträningsprogram direkt i din iPhone/iPad gör träningen snabb, enkel, smidig.

Rehablitering efter graviditet

Jag anser att en kropp behöver rehabliteringsträning efter en graviditet och tycker att alla mammor borde få tillgång till det som en del av mödravården efter graviditet och förlossning. Jag tycker att mammaträning borde vara en del av eftervården.

Idag finns inte det och därför har jag skapat mammaträningssajten Mammaiform.se, för att hjälpa alla mammor som vill komma i form att komma i form.

Jag arbetar med träning och har gjort det i över 20 år och har träffat många mammor som alla undrar samma sak:
Är det möjligt att träna upp kroppen efter en graviditet och hur ska jag göra?

Varför behövs rehablitering?

Även om kroppen har en naturlig läkningsprocess efter graviditet och förlossning så är det många mammor som kommer tillbaka till jobbet efter mammaledigheten med en kropp som inte fungerar. Ont här och ont där. Sånt som går att fixa med träning om man bara vet hur. Det är inte enkelt men det går och steg-för-steg-programmet här på Mammaiform.se är en guide att följa för att börja träningen med skonsamma övningar (en kropp som har fött barn är inte redo för samma sorts träning som före graviditeten).

Meningen med mammaiform.se är alltså att inspirera mammor till att komma igång med träningen och att träna anpassade övningar.

Träningsprogrammen är tidseffektiva och kan utföras ihop med bebisen. Strategin är att träna några minuter per dag hellre än ett fåtal längre träningspass per vecka, det senare är svårt att få till under småbarnsåren och då är det lätt hänt att det inte blir någon träning alls istället.

Börja från början och trappa upp

Mycket händer i kroppen vid en graviditet, det finns hormoner som mjukar upp skelettet och försvagar musklerna kring bäcken och bål – de behöver stärkas.

Bålen och bäckenbottenmuskulaturen behöver byggas upp innan det är dags för mer traditionell träning – som löpning och lagsport och gymträning till exempel.

I många bollsporter exempelvis, är det många snabba start och stopp – där är det lätt att skada sig om man hoppar över den grundläggande efter-graviditet-träningen.

mammaiform.se får du konkreta träningsprogram med tydliga mål för att stegvis bygga upp kroppens styrka efter graviditet och förlossning.

Caroline Nilsson

Jag som skapat mammaträningssajten Mammaiform heter Caroline Nilsson. Genom åren som personlig tränare och gruppträningsinstruktör har jag fått många frågor om mammaträning.

Nu har jag samlat dem och adderat mina egna erfarenheter av att själv ha byggt upp kroppen efter tre graviditeter och tre barn (Vidar 090928, Tyra 110525 och Arvid 131116).

Jag driver även blogg som från början var en ren träningsblogg men som under åren har utvecklats till att handla om mer än träning: carolinenilsson.se

Vill du ha personliga träningsprogram? Jag erbjuder PT-onlinepersonligträningonline.se samt utvecklar träningsapparna Poworkout för iPhone, iPad och Android.

Mammaiform.se är alltså precis som det låter – en mammaträningssajt för alla mammor som önskar att bli starkare, slankare, snyggare.

Bilderna på sajten är fotograferade av fotograf Jenny Thörnberg, min favoritfotograf som jag helst anlitar till både företagsfotograferingar och familjebilder.

Kontakta mig gärna via mejl om du vill ge feedback, berätta att du använt träningsprogrammen eller har frågor. /Caroline