Liggande ländryggslyft

Aktiverade muskler

Stärker ryggmusklerna, som är en viktig del av din core.

Som mamma är det extra viktigt att träna upp en ländryggen ordentligt, inte minst för att orka bära barnet i bärselen längre (det är mer ergonomiskt att bära barn i bärsele och räkna med att du kommer bära barnet mycket upp till 2 år ålder).

Rygglyft, eller ryggresning som övningen också kallas är en bra och skonsam övning.

Träna rygglyft så här:
1: Ligg ned på mage med händerna längs sidorna. Behåll benen och tårna i kontakt med underlaget under utförandet. Kom ihåg att aktivera magstödet och bäckenbottenmusklerna (knip).

2: Aktivera dina muskler i ländryggen och lyft upp överkroppen, titta rakt ned för att ha nacken rak, tänk att nacken ska hållas i en naturlig position, nacken är en förlängning på ryggraden.

3: Håll kvar i det översta läget i 1-2 sekunder och återgå sedan till startpositionen. Håll armarna längs sidorna de första träningspassen. Om du känner att du vill ha mer stöd, lämna händerna kvar i golvet under lyftet.

4: När du har tränat ett tag och känner dig starkare kan du hålla armarna rakt ut från sidorna eller vid huvudet, det gör övningen tyngre. Du kan också utmana dig själv ytterligare genom att hålla övningen 3-5 sekunder, när du känner dig redo.