Magstöd

Aktiverade muskler

Åkerskapar kontakten med magmusklerna och förbättrar din kroppsmedvetenhet. Hjälper magmusklerna att fungera som tänkt igen, efter graviditet.

Magstöd är grunden till allt och förebygger ryggvärk, dålig hållning och många andra åkommor. Träna magstödet dagligen, låt bebis vara med och ligga på bröstet eller bredvid dig, pressa ned ländryggen så att ländryggen helt kommer i kontakt med underlaget. Håll gärna den ena eller båda händerna placerade på magen för att känna musklernas aktivitet.

Denna övning liknar knipövningen, men tanken är att du ska aktivera magmusklerna ännu mer. Alternera gärna de båda övningarna – varva knipträning med bäckenbottenmusklerna med fokus på magstöd.

När du tränat upp styrkan och etablerat kontakten kan du träna knip- och magstöd samtidigt, som en övning. Övningen kallas även magsupport.

TIPS: Mammaträningsapp
Caroline har även gjort en träningsapp med mammaträning, appen Mamma i form med snabbtränade träningsprogram finns i App Storeför iPhone och iPad.

Träna magstöd så här:
1: Ligg på rygg med händerna på magen så att du känner hur magmusklerna jobbar. Andas in genom näsan. På utandningen – tänk att du får ett hårt boxningsslag i magen (andas ut genom munnen). Genom att tänka så spänner du magmusklerna helt rätt och helt automatiskt. Upprepa 3 gånger.

2: Gör som ovan men tänk att luften går ur dig vid varje “boxningsslag” – andas ut kraftfullare för att aktivera magmusklerna ännu mer. Upprepa 3 gånger. Spänn magmusklerna allt du kan. Ljuda ”S” eller tänk att du blåser trumpet på varje utandning.

3: Gör som vid ovan men håll kvar spänningen i magmusklerna i 3 andetag. Alltså behåll spänningen i magmusklerna (= magstödet) även mellan andetagen. Efter de tre andetagen – slappna av och upprepa igen.

4: När du känner dig redo, testa gärna att addera knipmomentet i övningen och dra även bäckenbottenmusklerna uppåt på slutet av varje utandning. Andas ut och aktivera magmusklerna och sedan knipet alltså. Men börja med att fokusera 100% på magstödet. Kvalitetsträna.