snabbt träningsprogram för mammor

Turboträningsprogram

Kom ihåg, all träning är bra träning och genom att ”bara” träna några övningar ett varv så kommer du trots allt ge kroppen en genomkörare, öka cirkulationen, förbättra din kroppskontroll och stärka dina muskler.

De dagar då ingen annan träning är möjlig – men du ändå vill röra på dig, testa att lägga in ett par minuter som vardagsträning. Det här träningsprogrammet kan du göra i barnrummet.

Tidsåtgång: 2-3 minuter

Träna så här: Vardagsträningsprogrammet som är bättre än ingen träning alls – gör det i barnrummet eller i badrummet eller var du vill. Det går snabbt och gör skillnad. Turboträning gör skillnad!

Det kommer göra mer än du tror om du prioriterar dessa fåtal minuter ibland. Träna när som helst, du kommer inte bli svettig, så varken dusch eller ombyte behövs.

Träningsprogram turboträning för mammor

Övning 1: Axelrullningar, 10-20 repetitioner

Bra övning för att förebygga stela axlar (amning och bära barn leder ofta till stelhet i rygg och axlar). Rulla axlarna uppåt-bakåt-nedåt i några varv. Andas ut och slappna av i varje varv.

Övning 2: Presskombo, 5-10 repetitioner

Träna 5-10 presskombos. Detta är en kul övning att göra med bebis. Om du har äldre barn kanske du får en extra tyngd på ryggen.

Övning 3: Benböj, 5-10 benböj

Böj benen och kör några benböj, sitt ned på huk, som du gör när du plockar upp något från golvet exempelvis, upp igen och så vidare.

Övning 4: Sneda rygglyft, 5 per sida

Ligg på mage, lyft och rotera överkroppen uppåt/bakåt och gör sneda rygglyft.

Övning 5: Plankan, 30-60 sekunder

Avsluta med plankan på knä. Jobba med aktiva utandningar, sug in naveln mot ryggraden.

Fortsätt med bäckenbottenövningarna och tänk på magsupporten dagligen varje gång du lyfter något eller ställer dig upp.

TIPS: Mammaträningsapp
Jag har gjort en träningsapp med mammaträning, appen Mamma i form med snabbtränade träningsprogram finns i App Storeför iPhone och iPad. /Caroline

Se alla träningsprogram