träningsprogram efter graviditet förlossning

Mamma – kom i gång

Det här är det träningsprogram som är bäst att inleda din mammaträning med. Börja träna träningsprogrammet när du känner dig redo. Om du hade en så kallad okomplicerad förlossning så kan du börja träna det här träningsprogrammet redan på BB om du vill eller några dagar efter förlossningen. Eller när barnet har flyttat hemifrån om det här med träning helt enkelt inte blivit av tidigare.

Tidsåtgång: 3-5 minuter

Träna så här: Upprepa övningarna i 2-4 varv och vila en stund mellan varven, nu är målet att komma igång och genomföra övningarna, du behöver inte tänka på antal repetitioner eller tid per övning.

Träningsprogram mamma-kom-i-gång

1: Inställningsdrill varvat med knip

Ligg på rygg, gärna på en mjuk matta eller en träningsmatta och träna övningen inställningsdrill varvat med knipövningen några gånger.

2: Magstöd

Ligg kvar på mattan och gör övningen magstöd, målet är att så småningom kunna hålla kvar spänningen i magmusklerna i 5 andetag, men börja på din nivå just nu.

Klicka på respektive övning så kommer du till övningsbanken och en tydlig teknikbeskrivning med bilder och video.

Gör träningsprogrammet dagligen tills du tycker det är dags att lägga till fler övningar. Då kan du gå vidare till mamma-i-form-träningsprogram 2 – Bålstabilitet för Mammaformen.

Mammaträningstips!

Knip och magstöd är bra övningar att spontanträna flera gånger om dagen, sätt gärna upp lappar runt om i bostaden för att påminna dig själv.

Fler träningsprogram?
Ladda gärna ned appen Mamma i form som finns i App Store för iPhone och iPad, då har du mammaträningsprogram lättillgängligt och det går snabbt och smidigt att träna. Caroline gör även personliga träningsupplägg via PT-online.

Se alla träningsprogram