Startsida » Mammaträning steg-för-steg » Steg 7 – Fettförbränning för mammor
mammaträning

Steg 7 – Fettförbränning för mammor

Viktminskning och konditionsträning

Alla mammor går upp i vikt under graviditeten, det ligger ju i sakens natur. Det går att gå ned i vikt igen men det är en del att pussla ihop för att det ska ske. Det behövs träning i kombination med näringsrik kost för att gå ned i vikt efter en graviditet.

Den stora utmaningen brukar ligga i att pussla ihop allt och att få tiden att räcka till. För att ”hinna” träna och förbereda näringsrik mat så måste du säga nej till annat kul. Det finns inte mer än 24 timmar per dygn och din bebis behöver dig många av dessa timmar.

Konditionsträna med din bebis

Dagsljus och frisk luft är bra både för mamma och barn, dagliga promenader med barnvagnen är dessutom effektiv fettförbränning.

När du och din bebis är redo – börja med raska promenader i syfte att träna kondition och fettförbränning.

Vid alla promenader ska du kunna promenera utan att det känns i fogar eller på annat konstigt ställe, om det gör det – sänk tempot och gå hem och tacka för dagen.

Trappa upp promenadträningen

En ny dag – en ny promenad, men var noga med att anpassa efter din kropp, det går inte att pressa den efter en graviditet. Öka promenadträningen successivt efter vad din kropp (och bebis) tillåter.

När du har kommit i gång och vill göra promenaderna ännu mer effektiva – sätt promenadmål och lägg in tempoförändringar på promenaderna för att träna med intervaller.

CHECKLISTA STEG 7

Läs:

Lär dig övningarna:

Teknikträna övningarna framför en spegel så att du ser att du gör rätt. Testa sedan att göra övningarna när du blundar och känn hur det känns. Även om du kanske kan övningarna sedan tidigare så behöver kroppen börja med grunderna och öva in rörelsebanorna på nytt efter en graviditet.

Vardagsutmaning:

Axelrullningar ökar rörligheten i överkroppen och förbättrar hållningen. Rör på dig i vardagen, om du inte redan har myror i brallan – låtsas att du har. Istället för att sitta stilla, gå en sväng i rummet, rulla axlarna, sitt på huk, kör valfri variant av huvud-axlar-knä-och-tå.

Träna:

Alternera Mammaträning i triset 1 och Mammaträning i triset 2 i 1-2 veckor och se hur det känns. Lägg in vilodagar när det är lämpligt men det här är så pass skonsam träning att du kan träna det varje dag, tanken är inte att du ska ta i tills du spricker utan fortfarande är fokus på teknikträning, kroppsmedvetenhet och kroppskontroll.

Du kan smyga i gång med nästa steg nu parallellt om du vill, det handlar om mat för mammor. Lycka till! /Caroline

App mammaträning